خرما ،خواص و مضرات آن :
از امام صادق (ع) منقول است : خرما میوه ای است که خوردن آن آسان و گواراست و خستگی و سستی را از بین برده و مایه سیری می باشد .
امیر المومنین (ع) می فرماید: با طرفداران شکر (سفید) مخالفت کنید وخرما بخوریدکه شفا بخش دردهاست .
متخصصین تغذیه اخیرا ماده ای به نام دیستولنس (Distulence) در خرما کشف کرده اند که می توان آن را کور تیزون گیاهی دانست و از این جهت بهترین داروی ضد حساسیت آلرژی به شمار می آید و برای مبتلایان به بیماریهای رو ماتیسم و پوست و چشم که در نتیجه ی حساسیت به وجود می آید داروی ارزنده ای است .
و عده ای دیگر از دانشمندان از جمله پروفسور دلبه معتقدند چون خرما درصد قابل ملاحظه ای منیزیم دارد برای جلوگیری از سرطان مفید است . زیرا بیشترین درصد مبتلایان به سرطان را کسانی تشکیل می دهند که دچار کمبود منیزیم هستند .
بهترین نوع خرما ها خر مای عجوه ( یک نوع خرمای عالی و مرغوب که در مدینه عمل می آید ) ، خرمای برنی ، خرمای بهم چسبیده ، خرمای خشک می باشند .
همچنین خرما برای افراد چاق و کسانی که مرض قند دارند افراط در آن ممنوع است . مصرف خرما برای افراد گرم مزاج مضر است و ممکن است در دهان این افراد ایجاد جوش هایی نماید ، موجب درد دندان های پوسیده ، خارش بدن و ناراحتی های کبدی شود . امام صادق (ع) خوردن خیار و انار را پس از مصرف خرما برای دفع گرمی آن ضروری می دانند .
انار ، خواص و مضرات :
انار سزشار از ویتامین های E، C ، B، A است و یکی از میوه های بهشتی می باشد .محققین می گویند زادگاه انار در ایران باستان است و این میوه از ایران به سایر کشور ها برده شده است .
امام صادق می فرماید: انار را با پیه آن بخورید ، زیرا معده را دباغی کرده و ذهن آدمی را نیرو می بخشد .
امام رضا (ع) فرمود : خوردن انار شیرین نطفه مرد را زیاد و کودک را زیبا می نماید ، همچنین می فرماید : انار بخورید زیرا دهان شما را پاکیزه و خوشبو می گرداند .
دکتر جزایری می نویسد : خوردن انار میل جنسی را تقویت می کند و آب میوه انار دارای قند ، تانن و یک ماده سفید رنگ به نام کرمانانتین است که از دوستان کبد بوده و آن را پاک و در نتیجه رنگ صورت را زیبا می کند . خوردن انار یا رب آن علاوه بر جلوگیری از ویار در زنان حامله به رشد جنین آنها نیز کمک شایانی می کند .
خوردن انار ، انسان را از ابتلا به دیابت می رهاند و پوست و جوشانده آن برای التیام زخم سفلیس بسیار نافع است .
کسانی سرد مزاج هستند ، نباید در خوردن انار افراط کنند ، زیرا معده را سست و ایجاد نفخ می کند . این گونه افراد باید انار را با گلپر و یا زنجبیل بخورند .
انجیر ، خواص و مضرات :
امیر مومنان علی (ع) می فرماید : خوردن انجیر موجب نرمی مزاج می شود و برای بادهای قولنجی مفید است ، پس از آن به اندازه بخورید و در خوردن آن افراط نکنید .
امام رضا (ع) می فرماید : خوردن انجیر بوی بد دهان را زایل می کند ، اسکلت و استخوان بندی را قوی و لثه ها را محکم می کند و با عث روییدن موی بدن شده و درد ها را نیز تسکین می دهد .
انجیر سرشار از ویتامین های A، B، C است ، خواص درمانی این میوه آن قدر زیاد است که خداوند سبحان در سوره تین به آن قسم یاد می کند و فایده ی سرشار این میوه را به انسان گوشتزد می نماید .
خوردن انجیر برای افراد مبتلا به اختلالات معده و روده ، اضافه وزن و کبد های ضعیف زیان آور است و افراط در مصرف آن برای معده و چشم مضر است . مصلح و خنثی کننده آن کرفس می باشد . انجیر را می توان با گردو مصرف نمود .
زیتون ،خواص و مضرات :
امام رضا (ع) می فرماید : زیتون غذایی خوبی است ،دهان را خوشبو می کند و بلغم را می زداید و رنگ چهره را روشن می گرداند و اعصاب را محکم ساخته و خشم و غضب را فرو می نشاند .
زیتون یک ماده غذایی ارزشمند است که مقدار زیادی چربی مفید ، پروتئین ، کلسیم ، آهن و فسفات را در خود جای داده است و از نظر داشتن ویتامینهای A، B، D بسیار غنی است .
در اروپا و امریکا توصیه ی پزشکان به بیماران قلبی مصرف روغن زیتون است . دانشمندان دریافته اند که روغن زیتون عامل ضد پیری و ضد سرطان است . تحقیقاتی که ویلیام کندی انجام داده است نشان می دهد افرادی که روغن زیتون را بطور مداوم مصرف می کنند ، بیشتر عمر خواهند کرد .
مصرف بیش از حد از روغن زیتون باعث اسهال و تهوع می شود بنابراین بهتر است آن را همراه آبلیموو یا سرکه میل نمایید .
انگور ، خواص و مضرات :
امام محمد باقر (ع) می فرماید : چهار میوه از میوه های بهشتی هستند ، انگور،رطب(خرمای تازه) انارو سیب .
انگور منبع غنی از ترکیبات ضد اکسید کننده و ضد سرطان است . و از این نظر انگور قرمز مهم تر است زیرا ، منبع سرشاری از آنتی اکسیدان کوئرستین است . پوست انگور دارای ماده مفید ( رزوراترول ) است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیر ی می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود و مقدار جزء خوب کلسترول یعنی HDL را افزایش می دهد . انگور قرمز در شرایط آزمایشگاهی خاصیت ضد باکتری و ضد ویروس نشان داده است .
امیرالمومنین علی (ع) فرمودند : خوردن بیست و یک عدد مویز قرمز ، هر روز به صورت ناشتا جمیع بیماریها را دفع می کند ، مگر مرگ را .
باید در نظر داشت که مصرف زیاد آب انگور ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه دفع ادرار می کند .
سیب ، خواص و مضرات :
حضرت علی (ع) می فرماید : خوردن سیب باعث پاکسازی محیط معده می شود .
سیب دارای ویتامینهای A، B، C است و از جمله میوه هایی است که در چهار فصل سال در میوه فروشی ها یافت می شود . و همان طور که امام معصوم فرمود : خواص درمانی بسیاری دارد و اگر بگوییم سیب هزار و یک مرض را درمان می کند سخن گزاف نگفته ایم .
یک ضرب المثل انگلیسی است که می گوید :
An Apple in a Day keeps the doctors away.))))
یعنی : خوردن یک سیب در روز پزشکان را از شما دور می کند .
کسانی که دچار سرما خوردگی و رطوبت بدن و عرق دست وپا می شوند ، اگر سه روز رژیم سیب بگیرند و غیر از سیب غذای دیگری میل نکنند و به همراه آن چای سبز کمرنگ میل نمایند به راحتی درمان خواهد شد زیرا ، سیب بهترین دارو و مناسب ترین غذا برای بیماران مبتلا به زکام و سرما خوردگی است .
دکتر لکلرک معتقد است : سیب به سبب وجود مازو و املاح پتاسیم و اسیدهای آمینه از تشکیل اسید اوریک در بدن جلوگیری می کند و از ازدیاد گلبولهای سفید خون جلوگیری کرده و بدین ترتیب از ایجاد اسید اوریک حاصل از تجزیه ی گلبول های سفید اضافی هم ممانعت به عمل می آورد .
تحقیقات نشان می دهد مصرف سیب امکان ابتلا به بیماری ها ی قلبی را کاهش می دهد چون قسمت عمده ی مواد مفید سیب در پوست و زیر پوست آن قرار دارد توصیه می شود که حتی الامکان سیب را با پوست مصرف شود .
آب سیب صددر صد خواص خود سیب را ندارد ، زیرا مقدار زیادی از فیبر و ماده ی کوئرستین سیب به آب آن منتقل نمی شود و لذا برای استفاده ی کامل از خواص سیب باید آن را کامل مصرف نمود . سیب در اغلب اشخاص اشتها را کم می کند و در کودکان کم سن و سال ممکن است ایجاد اسهال نماید .
سیب پخته در رفع بی خوابی مفید است و سیب خام یا پخته هم مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می شود از این جهت مصرف آن در درمان روماتیسم ، نقرس ، تصلب شرایین ، اگزما های مزمن ، چاقی ، بواسیر و بیماریهای پوست بسیار مفید است .
گلابی ، خواص و مضرات :
در کتا ب کافی از امام صادق (ع) نقل شده است که فرمود: برشما باد به خوردن گلابی ، به اذن خدا قلب را روشنایی می دهد و درد های بدن را تسکین و آرام می سازد .
همچنین فرمود : خوردن گلابی معده را دباغی می کند . گلابی و به اگر با شکم خالی خورده شود پر منفعت تر است و هر کس دچار ناراحتی قلبی شد باید از این دو میوه به جای غذا استفاده کند .
در گلابی مقدار زیاد ی فیبرهای قابل حل وجود دارد که برای کاهش کلسترول و کمک به رفع یبوست مفید است .
توجه شود که عمده ی فیبر گلابی در پوست و بلافاصله زیر پوست آن است و اگر با پوست خورده شود از تمام فیبر آن استفاده شده است . ماده ی مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور (Boron ) است که به افزایش جذب کلسیم و در نتیجه جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص برای زنان در دوران یائسگی کمک فراوانی می کند .
معمولا موادی که برای استخوان ها نافع اند برای مغز نیز مفیدند گلابی از میوه ها یی است که برای تقویت حافظه و تمرکز حواس نیز مفید است .
زیاده روی در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ی ضعیفی دارند ، موجب نفخ معده می شود و این گونه اشخاص باید آن را با مربای زنجبیل بخورند .
میوه به ، خواص و مضرات :
رسول خدا ( ص) به جعفر ابن ابی طالب فرمود: یا جعفر! به بخور که باعث تقویت قلب است و ترسو را شجاع می کند .
در کتاب عیون نیز به نقل از رسول اکرم (ص) آمده است که می فرماید : یا علی ! هر کس سه روز ناشتا به بخورد ذهنش صاف و تمام وجودش سرشار از علم و حلم می شود . و از کید شیطان و سربازانش در امان خواهد بود .
امام رضا (ع) می فرماید : بوی انبیا بوی به است و بوی حور العین بوی ریحان است و خداوند هیچ پیامبری را برنیانگیخت جز آن که از او بوی به بر آورد .
به سرشار از ویتامین های A، B است و از جمله میوه هایی است که بشر قرن ها قبل از میلاد آن را می شناختند و به خواص در مانی آن پی برده است . بقراط حکیم برای قبض شکم و از بین بردن تب آن را تجویز می کرد ه است و ( دیسکوریدوس ) در قرن اول میلادی برای درمان اسهال و استفراغ و ترشحات سفید زنان و بواسیر به آن توصیه می کر د.
تقریبا بیشترین درصد املاح موجود در به را فسفر و کلسیم تشکیل می دهد لذا بنابر اعتقاد غذاشناسان از جمله پروفسور حاجبی و دکتر جزایری خوردن به در رشد و نمو عقل و هوش موثر است .
خوردن به به صورت های مربا ، کمپوت و خورش برای تقویت کلیه ، تقویت معده ، دفع تهوع ، سوزش مجرای ادرار ، بی اشتهایی ، یرقان ، بیماریهای ریوی ، بواسیر ، تپش قلب ، صداهای مبهم در گوش ، آسم ، تنظیم قاعدگی ، اضطراب و خستگی های روحی مفید است . خوردن به در دوران بارداری باعث زیبا شدن فرزند می شود .
خوردن به خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگ های بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانی که گرم مزا ج اند خوب نیست .
لیمو ترش ، خواص آن : ( سلطان مرکبات )
لیموترش به علت دارا بودن ویتامین C ضد بیماری اسکوربوت است . خون را رقیق و دستگاه هاضمه و ادرار را ضد عفونی می کند . همچنین لیموترش هضم غذا را تسریع می کند . کسانی که می خواهند از وزن خود بکاهند اگر صبح ناشتا آب لیموترش رابا یک لیوان آب مخلوط ومقدار کمی عسل به آن اضافه نمایند و آن را بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدین ترتیب از چربی های اضافی راحت خواهند شد .
بهترین منبع کلسیم از پوست تخم مرغ و آب لیمو می باشد . برای تهیه کلسیم طبیعی ، یک تخم مرغ را بشویید و در یک لیوان بگذارید وروی آن آب یک لیمو ترش را بریزید و آن را مدت دو سه ساعت در جای خنکی بگذارید سپس تخم مرغ را در آورید و آب لیمو را که دارای مقدار زیادی کلسیم ( به خاطر حل شدن پوست تخم مرغ ) است . می توانید روی سالاد بریزید و باعسل طبیعی شیرین کنید و بنوشید .
لیموترش را بخاطر دارا بودن 70 خاصیت سلطان مرکبات می نامند .
موز ، خواص و مضرات :
موز میوه ای بهشتی است که سرشار از ویتامین های A، B، C می باشد . لئوس کارلیه توصیه می کند : موز حتما به کودکان خورانده شود زیرا استخوان بندی آنها را مستحکم و رشد آنها را سریع می کند و در بالا بردن ضریب هوشی و حافظه ی کودکان نقش به سزایی دارد .
مصرف موز در معالجه ی بیماریهایی چون ضعف عمومی بدن ، اسهال های حاد ، ضعف قوه ی جنسی ، حبس البول ، ناراحتی های کلیه ، کم خونی و زخم های روده ای مفید است . مصرف موز برای جلوگیری از سقط جنین توصیه شده است .
مصرف این میوه برای افراد سرد مزاج مضر بوده و زیاد خوردن آن سبب پیچش و نفخ شکم خواهد شد و هرگز نباید پس از خوردن موز آب نوشیده شود و باید کمی نمک خورده شود.
موز دارای ویتامین های B6 است که با عفونت مبارزه می کند و برای سنتز هموگلوبین مفید است . به علاوه مقداری ویتامین C نیز دارد که آن هم از آنتی اکسیدان هاست و بر ضد عفونت و رادیکالهای آزاد اکسیژن مبارزه می کند .
آلو ، فواید و مضرات آن :
آلو ضد باکتری ، ضد ویروس ، ملین ، و دارای فیبر قابل حل است که برای کاهش کلسترول و در نتیجه ، کاهش خطر حمله ی قلبی مفید است . تقریبا در 5 عدد آلو در حدود 3 گرم فیبر قبل حل وجود دارد . یعنی در حدود 12 درصد مقدار نیاز روزانه ، به علاوه آلو دارای قند طبیعی ( سوربیتول ) است که مانند فیبر ، آب را بخود جذب می کند . چیزی که قابل توجه است تاثیر مصرف آلوی خشک در جلو گیری از سرطان و پایین آوردن کلسترول خون است .
شخصی از امام صادق (ع) در مورد آلو پرسید ، امام فرمودند : برای صفرا مفید است و مفاصل و اعضاء را نرم می کند . اما در خوردن آن زیاده روی نکند که سست شدن و رخوت مفاصل را در پی دارد .
آلو را ناشتا نخورید باعث نفخ معده می شود .
دکتر نفیسی می نویسد : اگر آلوی سیاه به صورت خشک و یا خیسانده میل شود برای رفع سردرد و تب های صفراوی مفید و از بین برنده ی حدت صفرا و تشنگی و حرارت شکم و خارش بدن و مسمل صفراوی رقیق و ضد تهوع صفراوی است .
علاوه بر فوائد یاد شده آلو دارای زیان هایی نیز هست ، از آن جمله مصرف آن برای کسانی که دارای کبد ضعیف هستند ، باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند و هرگز آن را بعد از غذا میل نکنند زیرا باعث ایجاد نفخ و گاز در معده می شود .
پس از مصرف آلو باید حتما دندانها راشست ،زیرا بقایای چسبناک آن به علت داشتن قند بالا موجب فساد دندان ها می شود .
خربزه ، خواص و مضرات آن :
خربزه ، ملین ، قاعده آور ، درمان کننده ی استسقا ، یبوست ، نقرس ، روماتیسم ، کم خونی ، لاغری ، سل ، یرقان، ضعف جنسی و از عوامل جوان ماندن است و ضماد آن برای تسکین درد و تورم چشم به کار می رود .
امام رضا (ع) می فرماید : استفاده از خربزه در ناشتا (شکم خالی ) باعث فلج و درد پا می شود .
لئوس کارلیه می گوید : افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف خربزه پرهیز کنند .
کسانی که به سرما خوردگی ، سینه درد و ورم امعا دچار هستند باید از مصرف خربزه پرهیز کنند . زیرا زیاد خوردن آن تولید نفخ می کند . خوردن خربزه با پنیر برای طحال ضرر دارد .
خوردن خربزه با عسل نیز بسیار مضر است و مرگ بدنبال دارد .
طالبی ، فوائد و مضرات آن:
طالبی دارای خاصیت ضد انعقاد خون است و لذا برای رقیق کردن خون مفید است . طالبی های با گوشت زرد مقدار قابل ملاحظه ای ترکیب شیمیایی آنتی اکسیدان بتاکاروتن دارند . به علاوه طالبی دارای فیبر قابل حل است . بنابراین برای جلوگیری از بیماریهای قلبی و کاهش کلسترول مفید می افتد . طالبی دارای مقدار قابل ملاحظه ای پتاسیم است و چون پتاسیم ، جدار رگ ها را نرم می کند برای کاهش فشار خون مفید است و اشخاصی که فشار خون بالا دارند می توانند برای کاهش آن از طالبی استفاده کنند .
هندوانه ، خواص و مضرات آن :
هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن از نوعی قند به نام مانیتول می باشد .
امام رضا (ع) می فرماید : هندوانه بخورید که ده خصلت را در خود جمع دارد به منزله ی قارچ (دنبلان) است که بیماری و بلایی به دنبال ندارد و در حکم غذا ، نوشیدنی ، میوه و ریحان است و باعث افزایش آب نطفه شده ، مثانه را شستشو میدهد و بول کردن را سهولت می بخشد ، هندوانه مقدار قابل ملاحظه ای از انواع آنتی اکسیدان ها به نام لیکوپن و گلوناتیون را در خود جمع کرده است که ضد سرطان پروستات و کمی هم ضد باکتری و ضد لخته شدن خون است . هندوانه دارای مقدار فراوانی فیبر قابل حل در آب است . همچنین هندوانه مدر است و مقداری پتاسیم نیز دارد که به کاهش فشار خون کمک می کند .
باید همیشه هندوانه را بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک ساعت قبل از غذا زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آن را با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا باعث تولید نفخ شکم می شود .
هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهایی که دارای معده ای سرد هستند مناسب نیست . اگر این گونه اشخاص می خواهند هندوانه بخورند باید آن را با عسل و یا گل قند بخورند . همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .
تا به اینجا با فوائد و مضرات میوه های اصلی آشنا شدید ، پس سعی کنید میوه ها را بر اساس گروه خونی ، طبع و مزاج خود انتخاب کنید تا بهره کافی از این نعمت های بیشمار الهی را ببرید. تا به اینجا خوشحالم که توانستیم به شما در راه سلامتی کمک کنیم تا عمر طولانی تر با سلامتی واقعی داشته باشید .با ما برای باز کردن گنجینه های بعدی همراه باشید زیرا کلیدهای سلامتی در این گنجینه ها نهفته است و شما را جاودانه می کند .
بدون دیدگاه